Adószámos magánszemély és nyugdíj

Van egy ismerősöm, aki megkért, hogy segítsek neki. Vállalkozást akarna létrehozni öregségi nyugdíj mellett. Kézművesség témakörben. Megrendelésre dolgozna. Jó lenne neki az adószámos magánszemély, mint adózási forma? Mennyit kellene adózni neki?

0 pont pont pont

4 válasz

Legyen sima egyéni vállalkozó, nyugdíjasként csak 15%-os személyi adója van, és nyugodt éjszakái. Adószámos magánszemélyként gazdasági tevékenységet folytatni nagyon vékony jég.

2 pont pont pont

Köszönöm a választ. Ez hogy működik? a nyereségből kell befizetni a szem.jövedelem adót? Azaz a költséget is el lehet számolni? Mert olvastam róla de valahol havi 25.000Ft írnak.
Gondolom itt is vannak összeghatárok amit nem kellene átlépni. Ezeket hol lehetne megtudni? Mert eddig nemigazán találtam megbízható információkat a neten.

0 pont pont pont

bevétel mínusz kiadások = vállalkozói kivét, ennek 15%- a az szja.
évi 12 milla feletti bevétel esetén áfakörös lesz. Ekkor már muszáj lesz könyvelőt foglalkoztatni. De már indulásnál akkor is, ha EU-ba, vagy 3-adik országba akar értékesíteni.

0 pont pont pont

Köszönöm a választ így már érthető. Azaz a nyereség után kell adózni. 12 millió viszont tutira nem lesz meg, sajnos. Könyvelőt mindenképp szeretnék foglalkoztatni mert online számlázás lesz. A havonta elküldött számlák stb lekönyvelése nyugodtságot ad. Az meg megéri az 5-10 ezer forint körüli összegeket amit kértek havonta.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ