Ügyvezető T1041 bejelentés

Újonnan alakult Kft.-ben ügyvezető vagyok megbízási jogviszonyban. Sajnos nem tudom, hogy a T1041-es nyomtatványon ezt hogy kell jelölni. A havi fizetési kötelezettséget meddig és milyen formában kell teljesítenem? Mennyi lesz a havi összeg, amit fizetnem kell?
Máshol nincs bejelentett jogviszonyom.

Köszönöm a segítséget.

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves ADRIENN!

Egy Kft-t szakképzett könyvelőre kell bízni és akkor minden el lessz intézve az ilyen "apróságokra" sem lessz gondja.

Üdvözlettel: Nagy Attiláné

0 pont pont pont

A nyomtatvány kitöltési útmutatójában megtalálja a hogyan-t. A mennyit kérdésre bonyolultabb a válasz, nem fogjuk itt leírni. Valóban nem érdekes házilag barkacsolni egy kft könyvelését és adózását, kérjen ajánlatot a portálon keresztül.
Varga Anikó
Millefolium Stratégia Kft.

1 pont pont pont

Mi, én, azt szempontot képviseljük vállalkozáson belül, hogy az ügyvezető, ha igy óhajtja az ügyviteli szolgáltatást lebonyolitani, nem befolyásoljuk. A jogszabályok alapján, főleg, ha egy kft-t nézünk beszámolónál nem tudja elkerülni a regisztrált mérlegképes könyvelő alkalmazását, ahogy azt sem, hogy a könyvelést magát is szakembernek kell végeznie, akár alkalmazásban, akár külsős iroda képében. A piacon sok cég ezt az utat választja, mert olcsóbb, és egyre inkább arról szól ez a területet, hogy a könyvelői munka drága .... igaz a birságok még többet vesznek ki a vállalkozás zsebéből.

A T1041-es nyomtatványhoz az abevjava-ban megnyitható a súgó, amely részletesen tartalmazza a nyomtatvány kitöltését, amennyiben nem szakemberre akarja bizni, úgy azt olvassa át részletesen. A havi bevallási kötelezettségek a NAV adónaptárában elérhetőek. 08-as kiváltható NY-es nyomtatvánnyal meghatározott esetekben, ellenkező esetben tárgyhót követő 12-dik napig kell a bevallást (és ha van befizetés azt is) teljesiteni. Az ÁFA (ha ÁFA körös) az Ügyfélkapun belüli eBev szolgáltatással lekérhető törzsadatban megtalálható. Ha havi: tárgyhót követő hó 20-dik, ha negyedéves tárgynegyedévet követő hó 20-dik (ha fizetnivaló van szintén). TAO tárgyévet követő május 31-ig, az IPA is. Ezek mind-mind olyan dátumok, amelyek elérhetők a NAV oldalán és az önkormányzatok portálján. Minden más kérdésben viszont már célszerű szakember segitségét kérni. Megoldhatja Önmaga is a teljes könyvelését, de ne felejtse: a könyvelő nem csupán ezen feladatoktól tehermentesiti Önt és a cégét, de egy jó könyvelő mellett, betartva a jogszabályokat elkerülheti a többszázezres nagyságrendű birságokat, a késedelmi kamatokat, egyéb szankciókat. Durván fogalmazok: egy könyvelőt még mindig olcsóbb megfizetni.

0 pont pont pont

Kedves Adrienn!

Megbízási jogviszony után a fizetendő kötelezettségek összege a megbízási díjtól függ.
A T1041 bejelentési nyomtatvány kitöltési útmutatójában benne van, hogy mit és hogyan kell kitölteni. (Biztosítási jogviszony kód: 1202 megbízási jogviszony)

Az előző hozzászólást pontosítanám, hogy a 08 bevallást Kft esetében nem lehet NY jelű nyomtatvánnyal "kiváltani". A bevallást minden hónapban be kell adni, akkor is ha nullás.
ÁFA-hoz kapcsolódóan a megjegyzésem: új vállalkozás ha bejelentkezik az ÁFA körbe, mindenképpen havi ÁFÁ-s lesz.
A javaslatom nekem is az, hogy érdemes szakemberhez fordulni a könyvelés, bérszámfejtési ügyekben.
Üdvözlettel:
Muliter Gáborné

0 pont pont pont

Pontosítom a pontosítást: lehet. Ahogy '58-as esetében is. EV esetében, ha nullást kell beküldeni és NY-el kiváljta az adózó, akkor abból adatszolgáltatás nem történik az illetékes ellátásokat kezelő hatóságok felé, azaz még a nullás időszak sem fog látszódni az "élettörténetben". 08-ast abban az esetben nem lehet kiváltani NY-essel, hogy ha magánszeméllyel kapcsolatos kötelezettség merül fel (M-es lap). Úgyhogy a pontosítás úgy korrekt, hogy amennyiben M-es lap kitöltése kötelező, úgy NY (Nyilatkozat) nem tehető.

Kft esetében viszont nem csupán havi ÁFÁ-s lesz egyből egy új cég, de kötelező kockázatelemzés alá is bevonja a NAV (KOCKERD).

0 pont pont pont

Csak tanácsként. Én cégként határozottan állítom, hogy az alatt az idő alatt még szenvednék a könyveléssel el tudok vállalni 3 másik munkát, ami fedezi a könyvelés költségeit. Így nyugodt is vagyok, és a gyakorlattal rendelkezők sokkal többet tudnak egy jó ötlettel spórolni nekem, mint amit én bármikor is tudnék. És mindenek felett, ami időt megspórol az akár tudom a családommal tölteni, hisz velük minden perc kincset ér.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ