Apa gyed

Üdvözletem! Kérdésem az lenne, hogy amikor apa veszi fel a gyed-et, mert anya nem dolgozott, így nem jogosult, akkor ugyanúgy dolgozhat az apa, kapja a fizetést is és plusz gyedet is vagy csak egyiket?

0 pont pont pont

4 válasz

Igen, ha apa jogosult a GYED-re, akkor dolgozhat mellette. Viszont akkor anyukának nincs biztosítási jogviszonya, fizetnie kell a 8 ezer forintot, hogy legyen eü ellátása. Ez abban az esetben lehet gond, ha kis testvért szeretnének, mert akkor anyukának nem tudnak bizt. időt számolni.
GYES-t kaphat anyuka, ha nem jogosult GYED-re

1 pont pont pont

Úgy tudom ilyen esetben anya ezen időszaka nem minősül szolgálati időnek (nyugdíj).

1 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat! Akkor ugyanugy kapja majd a fizetését is és gyedet is csak az anyának lekell mondani a gyest és fizetni kell a tb.t maga után?! Azt hittem egyszerre nem kaphat fizetést is és gyedet is?!

0 pont pont pont

Igen, ez az úgynevezett GYED extra, fizetést, és GYED-et is kap apuka.

És ahogy Illésné Andrea is írta, ha eü szolg. járulékot fizet, mert nincs biztosítási ideje, én is úgy tudom, hogy nem minősül szolgálati időnek majd ez az idő az anyukának!

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ