Saját készítésű szoftver értékesítése online EU-n belüli és kívüli magánszemélyek részére

Milyen esetben értékesíthető TERMÉKKÉNT interneten egy általam készített szoftver tömegesen (sok magánszemélynek) online, EU-n belüli Ügyfelek részére és 3. országokban levő Ügyfelek részére?
Tehát milyen esetben értékesíthető így termékként (és nem pedig úgy mint szolgáltatás nyújtás)?
Köszönöm szépen!

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Tamás!

Abban az esetben, ha az Ön által értékesített szoftver tulajdonjoga átszáll a vevőre, akkor termékként értékesíti, Vagyis nagyon leegyszerűsítve, ha olyan szoftvert értékesít, amelynek a működése másik személy általi szolgáltatásként adott online hozzáféréshez kötött, önállóan nem használható, a használatához időszakonként valamilyen díjfizetés kapcsolódik, akkor az nem termék értékesítés. A kérdéséből ezek egyikére sem lehet következtetni, így gyakorlatilag válaszolni sem. Bár lehet, hogy az előzőekben mégis megadtam Önnek a választ. :-)

2 pont pont pont

Tehát ha feltöltöm a saját webáruházamba az általam készített szoftvert, amit az Ügyfél a kosárba pakol és kifizeti, majd ezt követően le tudja tölteni magának a webáruházamból és azt csinál vele, amit akar, akkor ez termékértékesítésnek minősül, feltéve ha nem kötök ehhez további fizetési kötelezettségeket szolgáltatás formájában az Ügyfél felé?
Tehát akkor ez így, mint önálló digitális (egyszeri fizetés után letölthető) termék tömegesen értékesíthető egy webáruház által?

1 pont pont pont

Az emlitett eset az áfa szempontjából szolgáltatás nyújtás ha magánszemélynek számlázva áfásan

1 pont pont pont
  • +1  Milyen esetben értékesíthető termékként?
    2021.04.22. Tamás

Milyen esetben értékesíthető TERMÉKKÉNT interneten?

0 pont pont pont

Adathordozóra kiírva egyesével dobozban csomagolva...

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ