Online végzett szabadúszó munka KATÁ-s vállalkozással Upwork-ön keresztül

Üdvözlöm!
A következőkben vázolom a helyzetem, és arra keresem a választ, hogy mi lenne a legjobb megoldás számomra.
- KATA-s vállalkozásom van (jelenleg szüneteltetve)
- Mellette alkalmazott vagyok, de a munkaidőm nem éri el a heti 36 órát
- Kb. 800000-1,5 millió Ft-ot fogok keresni Upwork-ön keresztül ebben az évben
- Főleg EU-n kívüli cégektől vannak munkáim
Mivel vannak olyan hónapok, amikor nem keresek semmit Upwork-ön, és van olyan hónap, amikor csak 30000-60000 Ft-ot keresek, így a havi 50000 Ft-os KATA vállalkozás költsége túl magas. Ha pl. 1 milliót fogok keresni év végéig, és kifizetem a havi 50000 Ft-ot KATA-sként + iparűzési adó, akkor kevesebb mint 400000 Ft hasznom lesz egész évben.
Az lenne a kérdésem, hogy ha szüneteltetem a KATA-t, és csak évente két hónapra indítom el újra (pl.: augusztus, december). Ebben a két hónapban pedig kiállítom az összes számlát a megbízóimnak úgy, hogy arra az adott hónapra írom meg azokat, és csak ebben a két hónapban veszem fel a pénzt az Upwork számlámról a KATA-s bankszámlámra, akkor ez a jelen jogszabályok szerint rendben van, vagy a vállalkozás szüneteltetése alatti munkavégzés miatt nincs rendben?
Ha nincs rendben, akkor van más megoldás azon kívül, hogy minden olyan hónapban fizetem a KATA-t, amelyben érkezik az Upwork számlámra pénz, és csak akkor szüneteltetem a KATA-t, amikor nem érkezik? Esetleg az egyszemélyes kft lenne a megoldás erre?
Válaszát előre is köszönöm!

1 pont pont pont

2 válasz

Számlázni csak ugy összevissza nem lehet a teljesitéstől legfeljebb 8 napon belül számlázni kell...

1 pont pont pont

Az ügyet soproni kirendeltségünknek továbbítottuk.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ