2021 márciusi kata adó alóli mentesség

2020 óta vagyok KATA-s vállalkozó. Két tevékenységi egységem van, ebből az egyik pont beleesik azokba a tevékenységi kategóriákba, amik KATA adó alól történő felmentést kapnak. Viszont az erre vonatkozó tevékenységemet csak előző évben "űztem", számláztam rá. Ilyen esetben is érvényes rám az adómentesség? Valamint az szempont, hogy ez a tevékenységem nem a főtevékenysége a vállalkozásomnak?

Válaszokat köszönöm!
Viktor

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Viktor!

Semmi gond nincs ebből, mert nem kell azt figyelni az egyéni vállalkozó katásoknál, hogy mennyit teljesített ebben a tevékenységben, nem kell figyelni, hogy főtevékenység vagy sem.
Természetesen azt azért meg kell nézni, hogy a 485/2020. (XI.10) Kormány rendeletben a tevékenységek felsorolása után nincs-e felsorolva a kivételek között a tevékenysége, hogy mikor nem tartozik a mentesítettek közé. Ha a kivételek között nem szerepel, akkor nyugodtan vegye igénybe a mentességet, azaz nem kell fizetnie.
Április 20-án történik az előírás, illetve mentesítés március hónapra az adófolyószámlán.

2 pont pont pont

Kedves Zsuzsanna!
A kedvezmény igénybevétele mit takar pontosan? Pusztán nem fizetem be a KATA-t és "ennyi"? Avagy be kell fizetnem csak később visszatérítik?

Válaszát köszönöm!
Viktor

0 pont pont pont

Nem kell befizetni!

0 pont pont pont

Köszönöm!

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ