Pest megyei Katás KKT működésének év végi megszüntetése esetén milyen teendők vannak?

A kb. 30 éve működő 2 személyes társaságunk az év végével befejezné a működését. A feleségemmel vagyunk ketten tagok, alkalmazott nincs. Nyugdíj mellett csináljuk, így mint KATA-sok 25-25 ezer Ft-ot fizetünk havonta. A KATA-ra ez év január 1-jével álltunk át, egyben az alanyi adómentességre is. A havi átlagos 600.000 Ft-os árbevételt nem érjük el. Mivel január 1-je óta a KATA miatt nem foglalkoztatunk könyvelőt, mi egy egyszerű bevételi nyilvántartást vezetünk. Életkorunk miatt és a forgalom csökkenése miatt fejeznénk be a KKT működését. (Nincs semmilyen tartozásunk, nem is volt soha, sem a NAV felé, sem másfelé.)
Kérdéseim: A társaság megszüntetésének mi a menete? Mi a teendő a NAV felé? Mit kell készíteni ilyenkor az adóhivatal felé, mint KATA-s vállalkozásnak? Leltár, mérleg? Gondolom a társaság megszűnéséhez kell ügyvéd, a NAV miatt meg kell könyvelő. Van aki ezt együtt elvállalná, és lebonyolítaná? És mennyibe kerülne? Ha december 31-e a megszűnés, akkor mikor kellene kezdeni az ügyintézést?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves László!

A megszűnéssel kapcsolatban több teendő is van, mind könyvelői mind ügyvédi részről. Az ügyvédi részről indulna a társaság egyszerűsített végelszámolása, mely szorosan összefügg az ilyenkor szükséges könyvelői teendőkkel. Záró bevallások, adatszolgáltatások, változásbejelentések elkészítése a NAV, Önkormányzat, Cégbíróság, TB részére.
Irodánk, egyben a partner ügyvédi irodánkkal szívesen áll rendelkezésére az ügy lebonyolításában.
Keressen bizalommal.

Üdvözlettel:
Iglóvári Csongor Dávid
Piac & Profit Könyvelő és Pályázatíró Iroda
+36-30-972-03-60
+36-70-774-49-67
info@miskolcikonyvelo.hu

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ