PayPal bevételek

Szép napot.
Egy viszonylag érdekes témában lenne kérdésem.
A téma a PayPal bevételek utáni adózásba tartozik.

Hogy pontosan miről lenne szó?

Egy minecraft szerver bevételéről szeretnék kérdezni.
Egy ilyenfajta játékszervernek lehetséges bármilyen bevétel.
Ezzel kapcsolatban egy külföldi store készítő weboldalt használnék, ahol a szerver tulajdonos összeállíthat személyre szabottan egy áruházat, ahol a játékosok vásárolhatnak.
A fő lényege a dolognak,hogy fizetési módoknak lehet PayPalt is állítani, de az ilyenkor szerzett bevételt, hogyan kellene kezelni?
15 éves vagyok, junior számlám van, és ezt a kártyát kötöttem hozzá a PayPalhoz.

A weboldal: https://craftingstore.net/

0 pont pont pont

2 válasz

Gratulálok ! Igazán ügyes vagy ! 15 évesen, a számítástechnikából, játékból pénzt keresni. :) Roppant büszke lehetsz magadra. :) És ezt komolyan mondom :)
Sajnos válaszolni egyenlőre nem tudok, és gondolom többen vagyunk így, mert én nem is értem a szavaidat. " .... egy külföldi store készítő weboldalt használnék, ahol a szerver tulajdonos összeállíthat személyre szabottan egy áruházat, ..."
Te lennél a szerver tulajdonosa? Vagy mit csinálsz Te, amiért fizetnek?

De talán nem is kell tudom. :) A lényeg. Minden bevétel /jövedelem adózik MO.on (na jó, vannak kivételek, de ez nem az a kategória)
Azaz a pay palra érkező bevételeid után adóznod kell. Hogy mennyit? 15 % szja. Azaz a Pay Pal számla kivonatot mentsd le, mondjuk excellben, és évvégén, amikor számoljuk a jövedelmünket, akkor az a kivonat bizonyítja, hogy mennyi volt a jövedelmed.
Ha rendszeressé válik a bevételed és a szintje is meghaladja a minimális szintet, akkor majd érdemes lesz elgondolkodni, vállalkozás indításán, de javaslom akkor szakértő igénybevételét, mert igen sok buktatója van :)
Sok sikert a virtuális világban :)

0 pont pont pont

Kedves Matus Bálint!

Engedd meg, hogy a feltett kérdésedre válaszoljak.
Tekintve, hogy a 14. életévedet betöltötted, így korlátozottan cselekvőképes vagy a Polgári Törvénykönyv szerint, és így nincs szükséged törvényes képviselőre(szüleid), ahhoz hogy bevételt szerezz és erre irányuló szerződést köss.
A PayPal számládra érkező összegeket év végén kell bevallanod az SZJA bevallásodban, úgy mint önálló tevékenység bevétele. (Választhatsz 10%-os költséghányad vagy tételes költségelszámolást.) Ezek után kell fizetned 15% személyi jövedelemadót(SZJA) és 15,5% szociálishozzájárulásiadót. Sajnos, ha nem magyarországi cégektől(kifizető) származik a bevételed, akkor adóelőleget is kell fizetned negyedévente a következő hónap 12-éig. (pl.: első negyedévről április 12-ig.)
Az alábbi cikk szépen leírja a törvényi hivatkozásokat is: https://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Kiskoru_youtuberol_szarmazo_bevetelenek_ado_U58O4Y

Sok sikert kívánok a dologhoz, ha további segítségre lenne szükséged keress bizalommal.

Üdvözlettel: Timár Tamás

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ