Külföldi egyéni vállakozó

Tisztelt Könyvelő! Adott egy szlovákiai egyéni vállalkozó, aki kézműves termékeket készít és azokat árusítja, valamint postázza az interneten kiskereskedelmi forgalomban (szlovák magánszemélyek részére), ezzel kapcsolatosan a szlovák jog szerint minden engedéllyel rendelkezik.
Amennyiben magyar magánszemély rendel tőle, feladhatja-e postán Magyarországon a terméket, számlával, ám az összeget a vevő egy másik magyar magánszemély számlájára utalhatja-e? Tevékenysége Szlovákiában áfamentes. Ha a magyar utalás nem lehetséges, akkor milyen engedélyek szükségesek, ill. mi a hivatalos tennivaló ilyenkor?

2 pont pont pont

2 válasz

Azt elfelejtettem írni, hogy természetesen állítana ki számlát (szlovák jog szerint már nem kötelező megnevezni hogy készpénz vagy átutalás). Alkalmazható e ilyen esetben a magyar állampolgár 600.000Ftig adómentes jövedelme ingosag ertekesitesbol vagy érdemes lenne inkább kiváltani az egyéni vállalkozóit?

0 pont pont pont

Egy kicsit zavaros,postáz akinek akar ad róla saját hazájának megfelelő számlát a pénz oda kéri ahova akarja mi a kérdés?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ