Milyen vállalkozási forma lenne a legmegfelelőbb?

Kedves Könyvelők!
Abban szeretném kérni a segítségüket, hogy a párommal közös spirituális vállalkozást szeretnénk indítani. A tevékenységi kört nehezen tudom pontosan meghatározni, de kb. speciális életviteli tanácsadás, és spirituális tolmácsolás (könyvtári tevékenységhez hasonlít) munkakört végeznénk.
A bevétel, amire a közeljövőben számítanánk, kb évi 3 millió Ft kettőnknek összesen. Ez nem túl sok, ezért olyan vállalkozási formát keresünk, ahol a lehető legkevesebb a kötelező havi kiadás.

Várom válaszukat!

Köszönettel:
Bartha Gabriella

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Gabriella!
A legolcsóbb megoldás az egyéni vállalkozás. Az alapítás nem kerül semmibe és pl. a könyvelési díja is töredéke, mint egy cégé. Én mindenképpen ezt javasolnám.

0 pont pont pont

Kedves Gabriella!

Én is egyéni vállalkozást javaslom. Társaságoknál már van ügyvédi dij, szabályzatok díja, és a kettős könyvvitel miatt a könyvelésí díj is több. Ezen kivül az egyéni vállalkozást lehet szüneteltetni is 5 évig, ha mégsem úgy alakul a vállalkozás, mint tervezték. Adózási módnak talán kedvező lehet, ha ön KATA-s vállalkozó lesz és így főállásúként havi 50eFt az adó, a férje pedig alkalmazott rész vagy teljes munkaidőben.

1 pont pont pont

Mónika, Krisztina!
Köszönöm szépen!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ