Földművelés magányszemélyként

Tisztelt Könyvelő!

Gazdálkodásba szeretnék fogni az idei évben, de mivel nincs még tapasztalatom a kendertermesztés terén, és egzakt bevételi összegekkel sem tudok számolni, szeretném elkerülni az olyan tevékenységi formákat, melyek járulékkötelesek. Nincs főállásom, adószámos magánszemélyként végzek webfejlesztői tevékenységet és üzemeltetek magánszálláshelyeket. Úgy tudom, ha főállás nélkül kiváltom az őstermelői igazolványt, akkor minimum 50-60 Ft járulék elvándorol havonta a zsebemből, úgy, hogy állandó bevétel ebből a tevékenységből nem származik.
Kérdésem az lenne, hogy az adószámos magánszemélyhez hasonló adózással tudok-e valamilyen módon mezőgazdasági tevékenységet folytatni? Vagy legalább valamilyen minősítésben termeltetői szerződést kötni egy őstermelővel, mely szerződésben én vagyok a termelő. Tehát a megtermelt terményt nem értékesíteném, csak megtermelném az ügyfél számára, és elvileg erről kéne számlát adnom.
Előre is köszönöm a segítségét!

Üdvözlettel,
Kiss Attila

0 pont pont pont

1 válasz

Nem vállakozóvá kell válni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ