Szüksèges adót fizetnem ha...

Hello!
Segìtsègre lenne szükségem. Mègpedig amiatt hogy szüksèges-e adóznom, ha kiadnàm ingatlanom a jelzàlog àràba?

0 pont pont pont

6 válasz

Alapvetően adóköteles bevétel a bérleti díj, a hiteltörlesztés összege nem vonható le az adóalapból.

1 pont pont pont

Tehàt ugyanúgy kell adóznom mint bàrki aki nem a törleszőjét fizeti és csak zsebre teszi a péntz mint én aki kifizeti a hitelt ugyan azt az összeget kéri és még adózik is ugyan az az összeg utàn.Jól értettem???

0 pont pont pont

Igen jól érti a jelzálog ugyanis önt terheli mivel a saját ingatlanáról van szó. Ha valaki kiadja a tulajdonát függetlenül,hogy van-e rajta tartozás vagy nincs mindenképpen adóköteles jövedelemnek minősül.

1 pont pont pont

Köszönöm szépen!!

0 pont pont pont

Tisztelt Mészáros Nikolett !
Kiegészítve az előzőeket, a helyzet nem annyira borús, hiszen természetesen a bérbeadással kapcsolatba felmerült költségeit a bevételből levonhatja, és az így megmaradt összeg után kell adóznia . ( költségnek számít például az amortizáció is )

0 pont pont pont

Hello!
Ha 55000 a törlesztőm és ugyan ennyiért adom ki mert nem kereskedni akarok csak nem tudom fenntartani egyedül,és ugyan ennyiért szeretném kiadni a rezsi meg kb 30000 akkor kb mennyi lehet amit adóznom kellene mindennel együtt??

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ