Doktori program, főállású KATA?

Tisztelt Hölgyem/ Uram!

Jelenleg főállású kisadózó vagyok. Elnyertem egy pályázati támogatást, amelynek egyik feltétele, hogy az egyéni vállalkozásomat két évig fenntartsam oly módon, hogy főállású státuszban maradok. Az lenne a kérdésem, hogy ha szeptemberben induló doktori képzésben (nappali) felvételt nyerek, akkor választhatom-e, hogy főállású KATA-s maradjak a doktori program végzésével párhuzamosan?

Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint igen.

:)

2 pont pont pont

Köszönöm!

0 pont pont pont

Nem lehet korrigálni fogja a nav.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
A kérdés az, hogy a milyen ellenértéket kap a doktori programnak, keletkezik-e társasdalombiztosítási szempontból biztosítási jogviszony, valamint a foglalkoztatás heti hány órát vesz igénybe. Ha a doktori program főállás generál, akkor mellékállású katás lesz, de átmehet szja szerinti költségelszámolásba is, mert ha nem vesz ki kivétet, akkor ezen esetben 58-cas havi szinten és 0 Ft. adó és 0 Ft járulék. Év végén pedig bevétel-ktg, eredmény és osztalékadó szochó korlát figyelembevételével.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ