AAM vagy TEHK

Szép napot kívánok!

Alanyi adómentes katásként számlázok szolgáltatást külföldi magánszemélynek. Eddig AAM áfakulcsot használtam, mert a szolgáltatás teljesítése belföldre esett.

A NAV adatszolgáltatási kötelezettsége miatt a Számlázz.hu bevezetett egy új áfakulcsot a külföldi szolgáltatásokra, TEHK (területi hatályán kívüli) néven. Két ellenkező tartalmú e-mail érkezett meg hozzám előzőleg ezzel kapcsolatban. Az egyikben azt állítják, hogy ez csak akkor használatos, ha a teljesítés külföld (adóalany), a másikban pedig azt, hogy akkor is ezt kell, amikor a teljesítés belföld (magánszemély). Rákérdeztem náluk, azt a választ kaptam, hogy magánszemélyeknél is ezt az áfakulcsot használjam, de ez nekem már csak a megnevezés miatt is furcsán hangzik, hiszen ezek az ügyletek tudtommal igenis az áfa törvény hatálya alá tartoznak, a belföldi teljesítés miatt.

Egy véleményt szeretnék kérni önöktől is, hogy mikor járnék el helyesen, ha AAM-et, vagy ha TEHK (területi hatályán kívülit) használnék.

Köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

A területi hatályán kívülit kell választani.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ