SzJA-s adózó egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettsége

Tisztelt Könyvelő!
Egyéni vállalkozóként SZJA-s adózási módot választottam, 2020. november 02-án alapítottam meg a vállalkozásomat. A Magyar Vállalkozási Alapítvány Segítünk indítani programjában nyertem támogatást, miszerint havi 272.250.- Ft havi munkabért számolhatok el magamnak. Ebből kerülnek levonásra a bérjárulékok. Kérdésem, hogy mennyit kell fizetnem szoc.ho-t és tb. járulékot. Én 4 gyermekes adómentes vagyok, a 4 gyerekből még 1 a kiskorú középiskolás.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Szabó Sándorné

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Szabó Sándorné!
Minden hónapra be kell adni 58-cast, ez egy több oldalas dokumentum, majd hipa bevallást is be kell nyújtani és 53-assal zárni az évet, valamint legalább pénztárkönyvi szintű nyilvántartást vezetni. Az egy dolog, hogy a támogatást mire számolhatja el, ismerni kéne a konkrét szerződési feltételeket is, de ezen túlmenően is bőven van feladat. Kérem olvassa el az 58-cas kitöltési útmutatóját, de szerintem jobban jár ha szakemberhez fordul.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Megkérdezhetem hogy müködik ez a támogatás sokan kérdezték vagy még tart?

0 pont pont pont

Köszönöm válaszát!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ