Adószámos magánszemély, egyéb biztosítotti jogviszony nélkül, ÖVTJ kód: 631102

Adószámos magánszemélyként, amennyiben nincs jelenleg munkaviszonyom, keletkezik-e rendszeres járulékfizetési kötelezettségem vagy valóban csak a számlázott bevétel után kell SZJA-t és SZOCHO-t fizetnem?
A tervezett tevékenység ÖVTJ kód: 631102. Adsense hirdetés megjelenítés és affiliate marketing.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!
Ez attól függ, hogy kinek számláz, kifizetőnek, vagy magánszemélynek illetve mennyi a bevétel és a jövedelem a (bevétel elismert költségekkel csökkentett része) Az adószámos magánszemély már igen elavult adózási forma, de járható és legális út a mai napig.
Mart László

1 pont pont pont

Kedves László!

Köszönöm a válaszát!
Szeretnék blogon elhelyezni Adsense reklámot, amihez a 631102 ÖVTJ számmal kell adószámot igényelnem mint magánszemély. Úgy tudom, hogy ez a tevékenység az ingatlan bérbeadás adózásával egyezik meg.

A kérdésem lényege az lenne, hogy mivel nincs munkahelyem, nem vagyok biztosított, keletkezik-e rendszeres járulékfizetési köteletettségem. Az Adsense 100$ elérése után utalja ki legkorábban az elért bevételt, ezért fontos kérdés számomra, hogy ha például fél év alatt sikerül csak elérni ezt a minimum összeget, nekem ne legyenek egyéb költségeim ez idő alatt az adószám kiváltása miatt.

Természetesen ha beindul a dolog mielőtt kiutaltatnék magamnak összeget és számláznék, könyvelőhöz fordulnék. Mivel az adószámot a tevékenység megkezdése előtt kell igényelni és bevételem még sokáig nem lesz így nem tudnék finanszírozni se havi rendszeres járulékokat sem könyvelőt.

Köszönettel:
Vivien

0 pont pont pont

Adószámos magánszemélyként, ha nincs semmi más biztosítási jogviszonya, akkor fizetnie kell maga után az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ami idén 8.000.-, és erről a NAV értesíti, ha még most nem fizetné ezt a kötelezettséget.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ