Átalány adózás mellett egyéb szolgáltatás

Kedves Kollégák,

egy adószámos magánszemély, aki rövid távon szálláshely szolgáltatást végez, az adózását tekintve átalányadózást választott.
Viszont most megkeresték egy egyszeri egyéb szakmai szolgáltatás nyújtásával, amit szeretne felvenni a tevékenységébe, hogy le tudjon rá szerződni.
Egyenlőre nem gondolkodik abban, hogy rendszeres bevételi forrás lenne, ha mégis, akkor mindenképpen kiváltja rá majd az ev.-t.
A kérdés, hogy addig magányszemélyként hogyan fog adózni (a szálláshely szolgáltatás átalányadózása mellett)?

Köszönöm előre is a válaszokat,
Katalin

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Kolléga!
Mint tudjuk az átalányadózás választás kérdése, tehát vagy költségelszámolásos vagy átalányadós. Amennyiben ingatlan ad bére ezt érted a szálláshely szolgáltatás alatt, akkor az összevont adózás alá tartozik mint önálló tevékenységből származó jövedelem.
Ha a fizetővendéglátásra gondolsz mint szálláshely szolgáltatás, akkor a külön adózó jövedelmek között kell szerepeltetni. Ebben az esetben fix a díj. Amennyiben egyéni vállalkozó lesz, akkor mind a kettő tevékenységére a választott adózási forma vonatkozik majd.
Üdvözlettel:
Mart László

3 pont pont pont

Kedves László,

Köszönöm a választ, a kérdésem nem erre vonatkozott.
Jelen esetben szálláshely szolgáltatással kapcsolatosan váltott ki adószámot, mint magányszemély,
Erre fix összeget fizet.
Viszont e mellé szeretne egy másik tevékenységet felvenni, ami valószínű egyszeri alkalom lesz, ez lenne az egyéb szakmai szolgáltatás.
A kérdésem erre vonatkozott, erre a második tevékenységre vonatkozólag, mint magányszemély hogy fog adózni, ha mellette fix összegű átalányadót fizet a szálláshely szolgáltatásra.

Üdvözlettel
Katalin

0 pont pont pont

Esetleg valaki tud segíteni a fenti kérdésben?
Még mindig aktuális.

Előre is köszönöm
Üdvözlettel
Katalin

0 pont pont pont

Önálló tevékenység a tételes vagy általány szerint adózik ,független a másiktól nem kell ugyanugy adózni amit választ.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ