Plug-in hybrid cégautó

Vásárolni kívánok egy külföldről behozott, Mo.-n most forgalomba helyezendő (2019. 08. havi) plug-in hybrid autót cégautónak. Szeretném megtudni, csak az újonnan vásárolt autóknál van lehetőség társasági adókedvezmény (TAO) igénybevételére, vagy jelen esetben is?

0 pont pont pont

4 válasz

Nem vehető igénybe adókedvezmény,
f) HATÁLYOS2020.12.27-től ha a beruházás, a felújítás tárgya a 4. § 31/c. pontja szerinti személygépkocsi, kivéve a vegyes használatú, 2500 kg-ot meg nem haladó megengedett együttes tömegű olyan gépjárművet, amelynek rakodótere gyárilag kialakítva kettőnél több utas szállítására alkalmas, de kézzel egyszerűen oldható ülésrögzítése révén teherszállításra bármikor átalakítható a válaszfal mögötti rakodótér, ideértve azt az esetet is, ha az ülés eltávolítására visszafordíthatatlan műszaki átalakítással került sor.


személygépkocsi: négy, illetve három gumiabroncskerékkel felszerelt olyan gépjármű, amely a vezetővel együtt legfeljebb nyolc felnőtt személy szállítására alkalmas, azzal, hogy idetartozik a benzinüzemű, a dízelüzemű, az elektromos üzemű, a gázüzemű személygépkocsi, a versenyautó, az önjáró lakóautó; személygépkocsinak minősül továbbá az a vegyes használatú, 2500 kg-ot meg nem haladó megengedett együttes tömegű olyan gépjármű (nagy rakodóterű személygépkocsi), amelynek rakodótere gyárilag kialakítva kettőnél több utas szállítására alkalmas, de kézzel egyszerűen oldható ülésrögzítése révén a teherszállításra bármikor átalakítható a válaszfal mögötti rakodótér, ideértve azt az esetet is, ha az ülés eltávolítására visszafordíthatatlan műszaki átalakítással került sor;

1 pont pont pont

Ha új autóként vásárolom, igénybe vehető!

0 pont pont pont

Mától már nem személygépkocsira...

1 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Ha zöld a rendszám, nincs cégautó és nincs gépjármúadófizetési kötelezettség a gépjármű után, igaz ez nem TAO kedvezmény, de kedvezmény, két adónemben is.
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ