Áfa körös vagy nem áfa körös

Üdvözletem.
Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy mi lenne a legjobb megoldás a számomra. Utána olvasgatatm a témának, de nem tudom, hogyan érné meg a legjobban. A helyzet a következő: KATÁ-s vállalkozóként webdesign lenne az elsődleges szolgáltatásom. Na már most ehhez a szoftvereket javarészt külföldi oldalakon vásárolnám meg, illetve szolgáltatásaim között lenne a Facebook és ,Google hirdetések kezelése is, amik szintén külföldi oldalak ugye. Illetve van egy-két külföldi ismeretségem (Ausztria), akiknek lenne szüksége weboldallal kapcsolatos szolgáltatásokra, szóval külföldre kellene számláznom. A kérdésem lényege, hogy áfa körös vagy nem áfakörös KATA lenne a legmegfelelőbb számomra?

0 pont pont pont

3 válasz

Üdvözlöm!

Egy kicsit leegyszerűsítve megpróbálom leírni. Mivel az áfa alanyi mentesség a belföldi kereskedelemre vonatkozik, így abban az esetben, ha áfa mentes lenne, minden olyan termék és szolgáltatás esetében, ahol a közösségi szabályok alapján fordított áfa fizetés van, vagyis az áfa-t kint nem számolják fel, de Magyarországon meg kell fizetni, akkor fizetendő áfa keletkezne. Ha áfa körös, akkor áfa levonási joga is van, így a külföldön megvásárolt termék, szolgáltatás fizetendő áfa-jával szemben érvényesítheti a levonási jogot is, így ha nincs egyéb ok a levonás részben, vagy egészben történő korlátozására, nem keletkezik fizetendő áfa.

2 pont pont pont

AZAZ áfás választás a jobb :)

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Amennyiben Ön adóalany felé értékesít szolgáltatás Eu-n belül akkor az ügylet fordított adózású B2B. A szolgáltatás igénybevőveje fizeti az áfát a saját tagállamában a saját tagállamának szabályai szerint. Amennyiben Eu-n kívüli akkor áfa területi hatályán kívűli az ügylet, viszont a beszerzések után, a szolgáltatás igénybevétele után ha unióból vesz igénybe szolgáltatást akkor Ön fizeti az áfát az itteni szabályok szerint. Szükséges az első ügylet lebonyolítása előtt közösségi adószámot igényelni és az átszámítási árfolyamot megválasztani. Azt, hogy konkrétan hogy éri meg jobban, látni kell a számokat.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ