Támogatás, szponzoráció számlázása

Sziasztok!

Ha egy online projektemet többen is támogatnák, akkor egyéni vállalkozóként a támogatóknak ki kell számláznom a támogatásaik összegét vagy ez hogyan működik?

Valamint az is érdekelne, hogy egy online projektet, ha magánszemélyként és nem egyéni vállalkozóként indítanék, akkor ugyanúgy gyűjthetek támogatókat? Csak átutaltatom a lakossági bankszámlámra a támogatások összegét és ennyi? Kell adóznom utána?

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Kérdező!

Önnek igaza van, nyugodtan megteheti.

:)

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
A kérdés komplex. Nem minden esetben kell kiszámlázni a támogatást. Ez attól függ, hogy a támogatás beépül-e a szolgáltatás árába vagy a termék árába vagy sem. Van támogatás amit egyenesen tilos kiszámlázni, sőt áfafizetési kötelezettség alá sem tartozik, míg más támogatások esetén egyenesen kötelező a számlázás és annak elmulasztása szankciót von maga után. Mindenképpen adójogi vizsgálat alá kell vonni maga a pályázatot, azt át kell tanulmányozni és ezt követően alakítható ki szakválemény.
Üdvözelettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ