Érdeklődés

Kereskedőként pénztárgépet üzemeltetek, jövőre milyen fizetési lehetőségeket kell biztosítanom a vevőknek?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!

A kereskedelemről szóló törvény egy újabb paragrafussal egészül ki január 1-től.
A kereskedő köteles biztosítani a fogyasztó számára az elektronikus fizetési lehetőség folyamatos rendelkezésre állását. Azokra is vonatkozik akik eddig mindenkinek számlát állítottak ki és a PTGSZLAH nyomtatványon adatot szolgáltattak.
A bankkártya-terminál üzemeltetése nem kötelező, mert más lehetőségek is kínálkoznak a kereskedők és szolgáltatást nyújtók számára.
A bankkártya elfogadás hagyományos terminálon, mobiltelefonon és QR kód -leolvasással is történhet. Mobiltelefonunkkal már akár fizethetünk is és elő sem kell venni a bankkártyánkat.
Az átutalás is egy lehetőség, ami hagyományosan is , és azonnali fizetési rendszeren keresztül, QR-kód-leolvasással is megvalósulhat. A használat feltétele meglévő internetbank, vagy banki mobilapplikációval való rendelkezés.
Bankkártya elfogadás lehetséges banki POS-terminálon keresztül: OTP, CIB, K&H. De bankfüggetlen POS-terminálon keresztül is: Six payment, BORGUN, myPOS esetleg a Fizetési Ponton keresztül, amelyhez az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. biztosítja a bankszámlát.


2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ