Osztalék feltüntetése

Érdeklődöm, hogy csak nyugdíj jövedelemmel rendelkezőként az adóíveken hol kell az osztalékot (adója már levonva) feltüntetni? Úgy tudom újabban még a legkisebb összegről is nyilatkozni kell (nálam ez 25 000 Ft körül van)! Ebben az esetben az adóíven a nyugdíjösszeget is szerepeltetni kell valahol?
Válaszukat köszönöm.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Marianna!
A személyi jövedelem adó bevallásban csak az osztalékot és annak adóit kell szerepeltetni. A 1553-as nyomtatvány 04-es lapjának 167. sorában fel feltüntetni az alapot és az adóját is. Az Eho fizetési kötelezettség esetén a 09-es lap 290. sorának F. oszlopába "További kötelezettségek"-ként kell feltüntetni az Eho számított összegét.
A nyugdíjról bevallást készíteni nem kell, azt feltüntetni nem szükséges, mert nem személyi jövedelem adóalap.

Tisztelettel:
Fodor Bettina
Számviteli vezető
Peter & Partners Construm Kft.
06-30/501-1428
info@peterandpartners.hu

0 pont pont pont

Az osztalék osztalék összagét és a fizetendő szja-t a 04-es lap 167. sorában kell feltüntetni, valamint a kifizető igazolása alapján a levont szja összegét a C lap 67. sorában. Amennyiben a kifizető levonta a 14% EHO-t is, ez az igazoláson szintén szerepel, akkor ezt az összeget a 09-es lap 286-os sorában kell szerepeltetni. Ha nem került levonásra a kifizető által, csak akkor kell a 290. sor F oszlopában feltüntetni a fizetendő EHO-t.

1 pont pont pont

Köszönöm a fenti választ. Maradék kérdésem: a 1553-C lapon a "végeredmény" összesítéséhez nem kell a 61., 64., 69. és 76. sorba is beírni az osztalékadót (amit levontak), s így a 77. sorba beírható a "0" tartozás.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ