Gazdasági vagy ipari tevékenység?

Üdvözlöm.Nemrégiben elvesztettem a munkahelyem.Kétségbe nem estem,autószerelő a szakmám és gondoltam hogy a saját telkemen építek egy 2 állásos kis mühelyt és főállású Katás egyéni vallalkozás keretében megnyitom a saját mühelyemet,azonban az önkormányzat megtiltotta a vállalkozást arra hivatkozva hogy az autószerelés ipari tevékenység és lakóövezetben nem végezhető ipari tevékenység.Arra viszont nem találtam sehol értelmes magyarázatot hogy mitől lesz ipari tevékenység egy egyszemélyes katás vállalkozás.Tehát arra szeretnék magyarázatot kapni hogy mitöl függ hogy egy tevékenység gazdasági vagy ipari tevékenysége-e.Segítségét elöre is köszönöm.

0 pont pont pont

4 válasz

Én ugy tudom bejelentés köteles de nem engedély köteles a telephely.

1 pont pont pont

Bejelentés köteles ez így van,de mivel állítják hogy ipari tevékenység lakóövezetben nem végezhető.Csak az itt a kérdés hogy mitől lesz ipari tevékenység?Hiszen nem gyártok semmit,csak a szolgáltatásomat szeretném eladni,ráadásul egyszemélyes vállalkozásként úgy hogy a szakmai tapasztalataim alapján nem jár olyan zajjal ami zavaró lenne mint mondjuk egy karosszérialakatos mühely.

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

Az 57/2013 (ll. 27) Korm.rendelet talán segít az eligazodásban, linkje az alábbi.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300057.kor

Lehet, hogy a HÉSZ (helyi építési szabályzat előírásaival nincs összhangban a tervezett műhely).

A hivatkozott korm.rendelet és a HÉSZ előírásai alapján tud érdemben vitába szállni a jegyző elutasító határozatával, amennyiben az említett joganyagok erre lehetőséget adnak.

1 pont pont pont

Köszönöm a tanácsot,hétfőre kaptam időpontot a hivatalba,utána talán okosabb leszek.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ