Részmunkaidő saját Kft-ben

Saját Kft-énk van a férjemmel. Az ügyvezetői teendőket én látom el, és személyesen is dolgozom a Kft-ben üzletkötőként, bevétel elsősorban az üzletkötői tevékenységből van. A férjem csak tag, alkalmanként a saját munkája folytán, előadóként számláz, illetve alkalmanként árusítunk ajándék tárgyakat is.
Kérdésem, hogy kezdő cégben az ügyvezetői feladatokat elláthatom-e ingyen, és lehetek-e a Kft-ben részmunkaidős napi 2 órás alkalmazottként bejelentve. Hogyan kerülhetem el a teljes járulék megfizetését? A férjemet be kell-e jelenteni a Kft-be, és ha igen, akkor lehet-e részmunkaidős 2 órás alkalmazott, vagy alkalmi munkavállaló?

0 pont pont pont

2 válasz

Az ügyvezetői feladatokat megbízási szerződéssel elláthatja "ingyen" is. Ha Ön főfoglalkozású társas vállalkozóként van bejelentve akkor a járulékalapot képező jövedelem legalább a minimálbér /középfokú végzettséget igénylő főtevékenység esetén legalább a grantált bérminum . Ha van legalább 36 órás munkaviszonya más munkáltatónál, akkor lehet részmunkaidőben saját magát foglalkoztatni a saját cégében.

0 pont pont pont

Az alkalmi munkavállalói bejelentés nem a legszerencsésebb..

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ