Közösségen belülről történő termékbeszerzés (EU-ból) KATÁ-s e.v.-ként

Tisztelt Könyvelők,

Létrehoztam egy webáruházat, melyben egy bizonyos fajta terméket szeretnék csak értékesíteni. A terméket EU-s országból szerezném be és alanyi adómentes e.v.-ként, KATA adózás szerint szeretném értékesíteni. A termék eladási ára nem lenne túl magas, így a tudtommal 10.000 eurós alanyi adómentességi (áfa mentességi) határ számomra megfelelőnek tűnik. A következő kérdések merültek fel bennem és ezekre szeretnék választ kapni.

- A beszerzéssel kapcsolatosan milyen egyéb költségek/adók vannak? (környezetvédelmi termékdíj stb.)

- Megrendelhetem-e a terméket magánszemélyként, készletre, hogy a későbbiek folyamán e.v.-ként értékesítsem, vagy ezt csak e.v.-ként regisztrálás után tehetem meg?

- A webáruházat mellékállásként üzemeltetném, de munkahelyváltás miatt 3 hónap próbaidővel vettek fel.
Próbaidő alatt végezhetem a tevékenységet 25.000 Ft fix adózás mellett, vagy az 50.000 Ft fix adózás vonatkozik rám ebben a helyzetben?

- Milyen dátumokra és összeghatárokra kell figyelnem a tevékenységem során?

Segítségüket előre is köszönöm,
Tamás

0 pont pont pont

2 válasz

Ha magánszemélyként szerzi be áfássan kapja meg, Ev -kén a 2 500 000Ft lesz a 10 000euro fix árfolyam,a munkaviszony számit legalább 36 óra/hétre be legyen jelentve a probaidő nem számit.

2 pont pont pont

Kedves Tamás!
Az EU-n belüli beszerzéshez közösségi adószámra lesz szüksége. Az árut adómentesen fogj megkapni, Önnek itthon áfát kell fizetni a beszerzései után, havi áfabevallást kell beadni, valamint havi A60-as jelentést. Ezt az áfát Ön nem igényelheti vissza, be kell fizetni mindenképpen.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ