Ingyenes szolgáltatás magánszemélyként

Jó napot!
Kezdő vállalkozó szeretnék (szerettem volna) lenni, mint gyógypedagógus. Ehhez pályáztam volna a vállalkozóvá válási támogatásra, ahol fél évig nem kell KATA-t fizetnem, ennek megfelelően 1 hónapig álláskereső voltam (hiszen ez az egyik feltétele). De amikor jeleztem a pályázási szándékomat, az ügyintéző azt mondta, hogy sajnos erre az évre már kimerült a keret erre a pályázatra, próbálkozzak januárban. Nem szeretném úgy elindítani a vállalkozásom, hogy nem kapom meg ezt a lehetőséget, mert sokat számítana nekem, viszont tétlen sem szeretnék lenni januárig. Arra gondoltam, hogy mint magánszemély meghirdetem a szolgáltatásomat ingyenesen 2 hónapig, hiszen ez segítség lehet azok számára, akik nehezen tudnák megfizetni a fejlesztőórákat. Lehetőségem van arra, hogy fejlesztőórákat tartsak úgy, hogy nem fizetnek nekem? Januártól pedig a pályázatra jelentkezve magánvállalkozóként folytatnám a tevékenységem.
Előre is köszönöm a válaszokat!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Fruzsina!

Az a baj, hogy egyáltalán nem biztos, hogy lesz januárban ilyen lehetőség, ez csak adHATó, nem kötelező adni, ez az egyik. Idén nagyon megszigorították, hogy kiknek adnak, nem jár(t) mindenkinek, és akár a tevékenységbe is beleköthetnek, hogy arra nem adnak. Erre nem biztos, hogy érdemes építeni egy vállalkozást!

A másik! De, kell fizetni a KATA-t, ez alól nem mentesül, csak a támogatásból erre is kell, hogy jusson. A támogatás a mindenkori minimálbér szokott lenni havonta. Egyébként nem mindenhol 6 havi a támogatás, valahol csak 4 havi.

Ha már hirdet, akkor az gazdasági tevékenységnek minősül, és azt egy ellenőr sem fogja elhinni, elfogadni, hogy nem kért, kapott a szolgáltatásért fizettséget.

0 pont pont pont

Fenntartva az előttem szóló igazságát, esetleg, ha egy nyilatkozatot aláírat a fejlesztésen résztvevő gyermek szüleivel, melyszerint a fejlesztést ingyenesen végezte, akkor igen nehéz lesz a NAV-nak bebizonyítani az ellentettjét.
Én az 5letét jónak tartom :) De védje magát !

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ