Apport bevonása az újonnan alapított kft. törzstőkéjébe

Tisztelt Címzett,

ha az egyéni vállalkozást szeretné valaki felfüggeszteni és helyette új kft.-t alapítani, akkor az egyéni vállalkozásban saját, privát névre szóló számlával újonnan vásárolt kézi elektromos szerszámok bevonhatók a kft.-be apportként, ezzel is növelve a cég törzstőkéjét?

A következő kérdésem, hogy a cégalapítás után vásárolt használt gépjármű, vagy a cégalapítás előtt újonnan számlával vásárolt, de aztán használttá váló kézi elektromos szerszám milyen értékben vonható be a cég törzstőkéjébe apportként?

Utolsó kérdésem, hogy az apportnál az idő előre haladtával számolni kell-e amortizációval? Ha igen, hogyan és milyen mértékben?

Várom a válaszukat, amit előre is köszönök.

Üdvözlettel:
Kovács Boldizsár

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Kérdező!

Természetesen, bevihető apportként a magánszemélyre vásárolt szerszámok. A cégben vásárolt eszközök már nem apportként szerepelnek, hanem nomál tárgyi eszközként!
Az apport ugyanugy avul, igy értékcsökkenés elszámolható utánuk!
:)

0 pont pont pont


Tisztelt Votisky András,

Köszönöm a válaszát.

Még egy kérdés: A használt gépjárművet hogy célszerű apportként bevinni az újonnan induló Kft.-be? Vegyem meg először magánszemélyként, aztán alapítsak céget és vonjam be a cégbe apportként, vagy már a cég megalapítása után, a cég nevére kiállított számlával vásároljan meg, és vonjam be apportként?

Várom megtisztelő válaszát, amit előre is köszönök!

Üdvözlettel:
Kovács Boldizsár

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ