Alanyi adómentes bt. vs. kft.

Most szeretnék vállalkozást indítani, a bt. és a kft. között vacillálok. Az ügyvédem szerint a kft. törzstőkéjét már a megalapítás követő napon kivehetem a bankszámláról. De több helyen azt olvastam, hogy amint felteszek egy összeget a vállalkozás folyószámlájára, onnantól kezdve az már a cég pénze és nem az enyém, vagyis csak a vállalkozáshoz kapcsolódó számlák kifizetésesre használhatom fel az összeget.

0 pont pont pont

1 válasz

Így van, ami a vállalkozás pénze, az nem az Öné, azaz az Öné, de csak ha minden adót befizetett utána! Szóval, igen, kiveheti, de azért súlyos árat, azaz adót fizet.
Jól tudja, a vállalkozás bankszámla nem olyan, mint a magán bankszámlánk, viszont gazdasági társaság esetében kötelező bankszámlát nyitni, akkor is, ha nem lesz ÁFÁ-s, tehát az már nem magán bankszámla.

Egyéni vállalkozás esetén is ugyanez a felállás, ha a bevételünk után befizettük amit kell, akkor a többi a miénk. Volt ügyfél, aki nem így gondolta, vért izzadtunk, míg megértette, hogy az csak mikor az övé.

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ