Katás bt.

Kedves Könyvelők!

Katás bt.-t szeretnék alapítani, amelyben a kültag tervezési jogosultsággal rendelkező mérnök lenne. A kültag más főállással is rendelkezik. Én, mint beltag mérnökként kívánok részt venni a bt.-ben katás jogviszonyban. Nekem még tervezési jogosultságom nincs. Így a bt.-nek a kültagom miatt lenne jogosultsága. A kérdésem az lenne, hogy kell-e a kültagot munkaviszonyban foglalkoztatni a bt.-ben?

Köszönöm szépen!

0 pont pont pont

2 válasz

A tagnak vagy alkalmazottnak kell lennie valakinek végzettségének, tehát kell tevékenykednie valakinek nem lehet csendes társ a kültag a katában ha nem munkaviszonyban tevékenykedik valaki akkor be kell jelenteni katásnak mivel van főállása 25000ft lesz a díja,munkaviszonyban legalább a minbér 30%-ra be kell jelenteni ha igy dolgozna.

2 pont pont pont

Előttem szólóhoz csatlakozva megemlítem, hogy a könyvelőjét ha megkérdezi, biztosan fogja tudni mit kell tenni. Ezért mondtam mindenkinek, aki Kata-t választ, hogy kell könyvelő, mert a napi adóváltozásokat nem tudja követni, akinek nem ez a szakmája. Nem akarom Önt leértékelni, de Önnek más a szakmája. Saját érdekében javaslom keressen fel egy könyvelőt és kössön szerződést, mert a bevallásokat a bér után valakinek meg kell csinálni.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ