Munkahelyi bejelentés

Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a munkáltatóm 4 órás munkaidőben foglalkoztat, akkor a könyvelőnek a bejelentésemhez elegendő-e a személyes okmányaim másolata, ugyanis se az előző munkahelyeim papírjait, se a tb kiskönyvemet nem kérte be, mondván nem kellenek. A gyanúm az, hogy csak alkalmi munkavállalóként vagyok napira lejelentve. Köszönöm válaszát előre is! Erzsébet

0 pont pont pont

4 válasz

Munkaszerződés van kapott aláírta?Itt meglehet nézni ha van ügyfélkapu iit hogy hogyan:
https://szampatikus.hu/biztositasi-jogviszony-lekerdezese/

1 pont pont pont

Alkalmi munkánál nem kötelező az írásbeli szerződés.
Sajnos a gyanú eléggé megalapozott, én is az ügyfélkapus ellenőrzést tudom javasolni. (Alkalmi munkavállalás esetén nem fog találni semmi bejelentést magáról.)

1 pont pont pont

Kedves Erzsébet!
Az alkalmi bejelentéssel még az is probléma, hogy csak max. 15 napra lehet (3*5 nap) bejelenteni egy munkavállalót egy hónapban, tehát a hiányzó napokra Önnek egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni, erre a NAV fel fogja hívni a figyelmét, hogy adótartozása van. Nem beszélve arról, ha Ön a hónap minden munkanapján dolgozik, akkor fekete foglalkoztatásban vesz részt azokon a napokon, amikor nincs bejelentve. Hivatalos alkalmazotti bejelentés esetén Önnek kapni kellett volna munkaszerződést, munkavállalói tájékoztatót, munkaköri leírást, igazolást arról, hogy Önt hogyan jelentették be, szabadság értesítőt. Ezeket mind kötelező kiadni egy munkaszerződés létrejöttekor. Valamint be kell kérjenek Öntől nyilatkozatokat, hogy jogosult-e családi kedvezményre, igénybe veszi-e és hogyan, van-e személyi kedvezménye, első házasok kedvezménye, az előző munkáltató igazolása arról, hogy a jövedelme letiltás alatt áll-e.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

2 pont pont pont

Egy kis pontosítás!!!!
Ha egyszerűsített foglalkoztatásban foglalkoztatják, akkor NINCS biztosítási jogviszonya, tehát MINDEN NAPRA fizetni kell az egészségügyi szolgáltatási járulékot, nem csak a kieső napokra!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ