Virtuális asszisztensi munkakörben dolgozók adózása, vállalkozás indítása

Tisztelt szakértő!
Fontolóra venném a kérdésben említett munkakört, de bizonytalan vagyok néhány kérdésben, ami a katás adózási módot illeti.
Az a tény, hogy ha nincs 36 órás munkaviszonyom, akkor a magasabb, 50 ezer forintos katás adózói "csomagot" kell választanom, mivel nem felelek meg a kisebb csomagban szereplő feltételeknek. Viszont arról is olvastam, ha elindítom,akkor szükséges iparűzési adót, kamarai díjat fizetnem. Viszont milyen kóddal lehet elindítani a Virtuális asszisztensi munkaköri vállalkozást? Ebben a munkakörben mi a tevékenységi profil? (Azon kívül, hogy nyilván könyvelő, asszisztens, bérszámfejtő, de ezek csak példák, ahogy olvastam többféle munkalehetőség lehet ezen belül.) Illetve miért szükséges az iparűzési, kamarai díj megfizetése ilyen esetben? Tudomásomra jutott az is, hogy ha a saját tulajdonú ingatlant nevezem meg székhelynek, akkor névtáblát is célszerű csináltatni, mert az adóhatóság szúrópróbaszerűen ellenőrizhet. Tudom,hogy a könyvelő és számlázó program fontos, ezt nem vitatom, de most megakadtam, mivel ez nem egy szokványos munkakör.
Nem tudom, fontos-e megemlíteni, de nevelek (nem nevelőszülőként) kiskorú gyermeket, így szeretném azt is megtudni igényelhetem vállalkozóként is a gyermek utáni adókedvezményt?
Nagyon köszönöm előre is a válaszát.

0 pont pont pont

2 válasz

821101 - összetett adminisztratív szolgáltatás a VA teáor kódja.
Minden vállalkozónak törvényi kötelezettsége a kamarai tagdíj és IPA megfizetése, akkor is, ha úgy gondolja, hogy nem kap érte semmit. ;)

KATA-s vállalkozóként nincs személyi jövedelemadója, ezért nem tudja igénybevenni a családi adókedvezményt, erről épp ma jelent meg egy kis írásom az oldalamon. ;)

Ha más jövedelme is van, amiből vonnak személyi jövedelemadót, akkor tudja igénybe venni a családi adókedvezményt.

2 pont pont pont

Nagyon köszönöm a válaszát,így most tisztábban látok!Szép estét!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ