Számlázás

Tisztelt könyvelők!
Segítségüket szeretném kérni a következő esethez: szolgáltatásunkat hetente egy alkalommal teljesítjük, minden héten kedden. A szerződésben alkalmankénti díj van megállapítva. Akkor a szeptember havi 4 alkalmat kiszámlázhatom utólag október elején? A számlán pedig 4 alkalom lesz feltüntetve. Vagy minden héten ki kell állítanom egy számlát?
Köszönöm!
Üdvözlettel: T. Péter

0 pont pont pont

3 válasz

Tisztelt Kérdező!

Kezelje időszakos elszámolású ügyletként (pl. szeptember időszak 4 alkalom). Ebben az esetben, amennyiben időszakot követően állítja ki a számlát a teljesítés időpontja a fizetési határidő.

A jövőben célszerű lehet belefoglalni a szerződésbe a számlázás gyakoriságát is az egyértelműség kedvéért.

3 pont pont pont

Tisztelt Kulcsár és Társa Kft!

Az időszakos elszámolásnak milyen szabályai vannak? Azon vagyok felakadva, hogy tudomásom szerint a szolgáltatás teljesítésekor ki kell állítanom a számlát, vagy legalább is ésszerű időn belül. (8nap)Akkor ha mondjuk szeptember 1-én nyujtott szolgáltatást majd október elején számlázom ki, nem adhat okot az adóhatóságnak hogy elmarasztaljon, illetve büntessen?

Köszönettel: Tóth Péter

0 pont pont pont

Kedves Péter!
Folyamatos szolgáltatás esetén lehet havonta 1 számlát kiállítani. Azt hogy ezt hogyan kell, arra több szabály is van. Ilyenek pl. a közüzemi szolgáltatók, a könyvelők, és sok más szolgáltató számlái. A 8 napon belüli kiállítás kötelezettsége az alkalmi, egyedi szolgáltatásokra és értékesítésekre vonatkozik. Illetve a havi számlákra is abban a tekintetben, hogy a hónapfordulót követően 8 napon belül ki kell állítani. A számlázás módját valóban jó lenne írásban rögzíteni (hónap utolsó napján, következő hónap elején utólag, előre a hónap elején), ugyanis ezektől függ, hogy hogyan kell a számlát szabályosan kiállítani. Errők pontos tájékoztatást a könyvelőjétől kaphat.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ