Adószám harmadik ország beli adóalanynál?

Szép napot kívánok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a számlán kötelezően szerepeltetni kell az adószámot akkor is, ha az ügyfél harmadik országbeli adóalany? (Alanyi adómentes katás vagyok, havi nullás áfabevallással.)

Köszönöm szépen a válaszokat!

0 pont pont pont

2 válasz

Katás egyéni vállalkozó uniós cégnek szolgáltatást számláz és a partnernek van EU adószáma, akkor az első teljesítést megelőzően szükséges EU adószámot kérni. A számlára rá kell írni, hogy "az áfa törvény területi hatályán kívüli értékesítés ". Áfa bevallást és A60 összesítő bevallást is kell küldeni .

2 pont pont pont

Kedves Melinda!
Az, hogy Ön milyen státuszú vállalkozó teljesen lényegtelen, a számlaadás szabályai minden magyar vállalkozásra kötelező érvényűek.
Ha harmadik országba számláz, az nem EU-s tagország, tehát ha nem tudja a vállalkozás adószámát, az jelenleg még nem probléma. A60-as nyomtatványt csak EU-s partner esetében kell beadni, de az áfa bevallásban szerepeltetni kell a harmadik országbeli értékesítést, mint tájékoztató adatot.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ