Egyéni vállalkozás

Tisztelt Szakértők!
Szeptember 1-től megszüntettem a katás egyéni vállalkozóimat és katás bt.-t alakítottunk, de sajnos úgy néz ki, ebben nem fogok tudni dolgozni tovább. Szeretném megkérdezni, ha katás egyéni vállalkozó nem is, de sima egyéni vállalkozást kiválthatok? Ha igen, melyik adózási forma választásával jöhetek ki legjobban egy szépségipari tevékenységgel?

0 pont pont pont

2 válasz

Mind az ev, mint a BT beltagja, saját vagyonával felel a tartozásokért. Így két jogviszonyban nem lehet korlátlanul felelős. A Bt alapításánál felkért könyvelővel tisztázzák ezt a kérdést.

Ha valakinek nincs egyéni vállalkozása, bármikor kiválthat egyet.

1 pont pont pont

Kérdésére válaszolva megjegyzem, hogy mint kollégák is írták egyéni vállalkozó a kata megszüntetés után is lehet, csak 2 évig nem lehet kata-s egyéni vállalkozóként. De amíg a BT-ben beltag, addig nem lehet egyéni vállalkozó is, mert tiltja a törvény a fent leírtak alapján, azaz nem lehet korlátlanul felelős csak egy helyen.
Az egyéni vállalkozás és a BT beltag-ság is korlátlan felelősségűnek számít. Ezért írta a kolléga. De gondolom, hogy van könyvelője, igy vele kéne a részleteket megbeszélni. Biztosan segít eldönteni mit szeretnek. De egy Bt megszüntetése, vagy eladása nem gyors dolog, úgy javasolni tudom csak beszéljék meg a könyvelővel. Ha eddig nem volt könyvelője, pedig szüksége lesz rá, akkor keressen egyet.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ