Mellékállás távmunkában

Tisztelt Könyvelők!

Felmerült egy lehetőség, hogy az egyik telekommunikációs szolgáltatónál lehet tudnék dolgozni távmunkában ügyfélszolgálaton. Jelenleg van egy fő munkahelyem, ami a nyomdaiparban tevékenykedik, és teljesen mást csinálok, nem ügyfélszolgálat, így gazdasági érdekkülönbség nem áll fönt. Arról régebben kérdeztem, milyen vállalkozni mellékállásként, most a kérdésem inkább arra irányulna, ha ők pl. 4 órás részmunkaidőre vesznek fel engem távmunkában, de mint alkalmazott, akkor van valami más, amire ügyelni kell egy mellékállású vállalkozással szemben?

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves kérdező!

Ön nyugodtan dolgozhat mellékállásban, kevesebb járulékot kell fizetnie.

:)

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

Pontosabban, csak a kapott részmunkaidős bére után fizet járulékokat, hisz a főállásában remélhetőleg megfelelő járulékalap után fizet járulékokat. Itt önnek nem kell ügyelni semmire, a két munkáltató a bérszámfejtés alkalmával levonja a megfelelő járulékokat és az SZJA-t.

Amennyiben az új munkáltatónál a bruttó bér nem érné el a minimálbér 30 %-át, akkor érdemes jeleznie, hogy van másik biztosítotti jogviszonya.

1 pont pont pont
  • +1  Köszönöm
    2020.08.25. Zoltán

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ