Szállítás

Sziasztok!

Van egy webáruházam (csomagküldő internetes kiskereskedelem). A termékek szállítását és tárolását egy hazai „dropshipping” beszállító végzi. A példa kedvéért egy termék kiszállítása 1.500 Ft, a termék nagyker ára pedig legyen 2.000 Ft.

Ha én ezt a terméket 4.000 Ft-ért adom el, akkor megtehetem, hogy nem 1.500 Ft-ot írok a szállítási díjra a vásárlónak a számlán, hanem csak 1.000 Ft-ot? A fennmaradó 500 Ft-ot pedig bele kalkulálnám a 4.000 Ft-os vételárba. A terméken így nekem végülis „csak” 1.500 Ft hasznom lenne a 2.000 Ft helyett.

Tehát nekem a szállításról lenne egy 1.500 Ft-os bejövő számlám a nagykertől és lenne egy kiskereskedőkénti kimenő számlám az 1.000 Ft-ról a vevő felé.

Ez így rendben van?

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt Kérdező!

Megteheti. Az árképzés saját kompetenciájába tartozik. A lényeg, hogy hosszú távon a vállalkozás bevételei fedezetet nyújtsanak a felmerülő költségekre. (Nem előírás, hogy az értékesítéssel kapcsolatos járulékos költségeket tételesen feltüntesse a számlán.)

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ