Számlakiállítás bankkártyás fizetést követően

Egy olyan kérdésem lenne, amelyre valószínűleg nagyon egyszerű a válasz, viszont sajnos nem találtam konkrétumot a témában. Webáruház indítás előtt állok, amelyhez be is állítottam már az online bankkártyás és utánvétes fizetést, illetve az automatizált számlázást. A jelenlegi beállítások szerint a számla akkor kerül kiállításra, amikor én átadom a futárnak a csomagot - elvégre a teljesítés dátuma így van a legközelebb az átvétel dátumához. Mivel e-számlát küldök, ezért azonnal meg is kapja a vevő e-mailben.

Azonban a kérdésem az lenne, hogy ha az illető bankkártyával fizet, amelynek összege már a rendelés időpontjában beérkezik, akkor nem jelent-e problémát, ha maga a számla csak 1-2 nappal később, a csomag futárnak való átadásakor kerül kiállításra?

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Levente!
A bankkártyás fizetéskor a számlát 8 napon belül kell kiállítani, a teljesítés napja a pénz beérkezésének napja, ugyanez a fizetési határidő napja is, a számla kelte az a kiállítás napja.. Ha nem ez a teljesítés napja, akkor egy előleg számlát kell kiállítani a pénz beérkezés napjával, és az elküldés napjával végszámlát, ahol levonjuk az előlegszámlát. Ugyanez a helyzet, ha csak 8 napnál később tudjuk az árut kiküldeni (pl készlethiány miatt).
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

A NAV álláspontja nem ez. Bírságolnak

0 pont pont pont

Nem érdemes vitatkozni a NAV-val ennek tekintetében még akkor se ha nincs igazuk. Ha megkapta a pénz állítsa ki a számlát, így is úgy is ki kell állítani. Pénz átvételekor azonnal ki kell állítani a számlát.
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ