Webáruházból letölthető .PDF fájlokban levő grafikák értékesítése külföldi magánszemélyek részére, EU és azon kívüli ügyfelek is

Egyéni vállalkozás.
Milyen adózási lehetőségek vannak arra az esetre, ha:
Egy bérelhető webáruházba feltöltök saját készítésű grafikákat .PDF fájlként (gondolom online kiadványnak minősülhet, vagy nem tudom)
és miután az ügyfél beletette a kosarába a fájlt és online fizetett bankkártyával, vagy paypal által, ezt követően le tudja tölteni magának a fájlt, amit én csináltam. Kizárólag külföldi magánszemélyek az ügyfelek.
Mikor minősül ez termékértékesítésnek és mikor szolgáltatásnyújtásnak?
Bekavar a szerzői jog is. A vagyoni értékű jog átengedése ellenérték fejében stb.... és már riogattak, hogy ha szolgáltatásnyújtásnak minősül, vagy tartalomszolgáltatásnak, akkor minden egyes külföldi ország (ahonnan vásárolnak) adózását nekem figyelembe kell venni, ami elképzelhetetlen körülményes történet lenne és nem tudom elképzelni, hogy létezik a Földön olyan élőlény, aki a grafikáit online értékesítve majd minden érintett ország adózását külön lekezeli minden egyes számláján.
Nem értek ehhez, de nyilván van, aki nálam sokkal, de sokkal okosabb és megmondja a tutit.

0 pont pont pont

2 válasz

Ez szolgáltatásnyújtás és MOSS szerint kell az áfát majd bevallani....de érdemes könyvelőt keresni..

1 pont pont pont

Ajánlom, keressen fel egy könyvelőt, mert ez egy szakma és sok információra van szükség a helyes válasz megadására. Csatlakozom előttem szóló kollégákhoz.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ