Bt. alapítása és adózása

Üdvözlöm!

Bt.-vel kapcsolatban a következő kérdéseim lennének:

Alakuláskor KATA-s betéti társaság a későbbiek folyamán áttehető társasági adózásba?
Kültag lehet magyar-amerikai állampolgár, aki Amerikában él és dolgozik, Magyarországon nincs adózónak regisztrálva? Magyarországi ideiglenes lakcím van.

Segítségüket köszönöm,
üdvözlettel,
Júlia

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Júlia!
A kata-ból bármikor ki lehet lépni, ha bejelenti, akkor a következő hónap 1-jétől, de utána 2 évig nem választható újra. A kültag csak befektetőnek számít, nem kell dolgoznia a bt-ban, nem rendelkezik biztosítási jogviszonnyal.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

3 pont pont pont


Egyébként ez a kérdés a jogészek ismeretének része :) Nem a könyvelésé :) Üdv TT

0 pont pont pont

Kedves Kérdező! Mint fennt a kollégák is irták ha az alapítói okiratban nincs személyes közremüködési kötelezettsége a kültagnak, akkor osztalékot vehet fel a nyereségből. Dolgozni meg munkaszerződéssel lehetne. Az ideiglenes lakcim elfogadásával kapcsolatban az ügyvédek tudnak tájékoztatást adni, ez tényleg nem a könyvelők feladata, mint ahogy a cégbíróságon a társasági szerződést is csak ügyvéd tudja elektronikus aláírással beküldeni. Mi csak a munkajogi előírásokat és a könyveléssel kapcsolatos dolgokat tudjuk megválaszolni.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ