Külföldi cég alapítása (Amazon FBA)

Kedves Válaszadók!
Az alábbi szituációval szeretnék Önökhöz fordulni. Termékeket szeretnénk értékésíteni az Amazon FBA rendszeren keresztül (az Amazon intézi a raktározást, csomagolást, szállítást) az Amazonon és egyéb platformokon pl. : ebay-en keresztül. Célországaink első körben az Egyesült Királyság, Franciaország, Spanyolország, Németország, Hollandia és Olaszország, majd pedig az Egyesült Államok. A jelenlegi információink alapján úgy tudjuk, hogy az Amazon könnyebben köt szerződést egy angol Ltd. - vel, mint egy magyar Kft. - vel és találkoztunk olyan angol disztribútorral is, aki csak angol adószámmal áll velünk szóba, így ezen a téren is hátrányba kerülnénk egy magyar kft-t hasznáva, hiszen a termékeinket az angol Amazon raktárba szeretnénk beszállítatni és így angol disztribútorokkal és nagykereskedőkkel dolgoznánk együtt. Mindezek miatt felmerült bennünk, hogy alapítunk egy Ltd.-t, viszont több helyen is azt olvastuk, hogy ez nem járható út, mert a cégvezetés Magyarországon történik, hiszen itt élünk életvitelszerűen, a partnerekkel telefonon és e-mailben tartjuk majd a kapcsolatot. Az említett oldalak közül itt egy példa : https://kiszamolo.hu/kulfoldi-cegalapitas-nem-olyan-egyszeru-az/ Az lenne a kérdésem, hogy szabályos-e, hogy ha Angliában alapítunk céget? Milyen kockázatai lehetnek ennek? Hogyan tudnánk ezt esetleg legálisan csinálni? Illetve a kinti cégünkből felvett munkabérnek, osztaléknak itthon milyen adóvonzatai vannak? Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

1 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint alapíthatnak céget Angliában. A kinti osztaléknak,. munkabérnek nincsenek Mo.-on adóvonzatai, mivel ott már leadózták!

:)

0 pont pont pont

Kedves Votisky András!

Viszont a Kiszámoló blog cikke így fogalmaz:
"Szem előtt kell tartani azt is, hogy hiába van egy cég külföldön bejegyezve, ha az ügyvezetése Magyarországon található, akkor emiatt az adóját is Magyarországon kell megfizetnie. Gyakran lehet találkozni olyan esettel, amikor külföldi cégben magyar illetőségű az igazgató és belföldön tárgyal, szerződést köt, valamint eljár a cég nevében. Ilyenkor adózási szempontból nem azt kell vizsgálni, hogy hol van bejegyezve a cég, hanem, hogy hol fejti ki a tevékenységét. Ha a külföldi vállalkozás tevékenységét vagy annak jelentős részét Magyarországon végzi, akkor itt lesz az üzletvezetésének a helye. A külföldi társaság pedig magyar adózónak minősül, ha az üzletvezetésének a helye Magyarországon van. Ilyenkor lényegében teljesen feleslegessé válik a külföldi cég."

Ez a kérdéses pont az ilyen cégek esetében, mert helyileg Magyarországról történik a Kommunikáció (e-mail, telefon), de külföldi cégekkel és főleg angliai számlákkal (angol székhelyre szól).
Mit gondol ez esetben?

Köszönjük!
Róbert (Kérdező 2.)

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

Szerintem az Ön által leírt téma nagyobb horderejű, mintsem hogy ezen a fórumon megnyugtató és teljeskörű választ kapjon rá. Célszerű lenne megkeresnie egy nemzetközi ügyletekre szakosodott adótanácsadó céget. Igen, ennek díja van, de a jóindulatú blogbejegyzésekből származó információkból nem tud összeollózni egy olyan tudást, amivel felelősségteljesen, nyugodt szívvel belevághat az üzletbe.

Ha nem tud vagy nem akar erre pénzt áldozni, akkor nem érdemes csinálni vagy vállalni kell a következményeket.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ