Megbízási díj adózása, angliai megbízótól?

Tisztelt Szakértők!

Az alábbiakban részletezett esetben szeretném segítségüket kérni.
Egy angliai székhelyű cég szeretne velem megbízási szerződést kötni. Magánszemély vagyok (nem ev.), a megbízás teljesítése esetenként történne, nem rendszeresen. Szövegírásra szólna a megbízásom.
Az a kérdésem, hogy a 15% SZJA megfizetésén és a megbízási díj (adóbevallásban) történő szerepeltetésén túl, van-e más kötelezettségem (egyéb közteher megfizetése, stb.)? A szerződésben az szerepel, hogy a megbízási díj nettó, devizakülföldinek minősül.

Magyarországon heti 20 órában dolgozom, tehát részmunkaidőben.

Várom szíves válaszukat!

0 pont pont pont

3 válasz

Arra lennék kiváncsi mielött tovább mennék a nettora az mit takar mit vonnak a bruttóbó,vagyis a szerződésben lévő teljes összeget nem kapja meg?

0 pont pont pont

Ez az, amire én is kíváncsi lennék. A cég nem eresztette bőlére a választ. Eleve azt írták a tájékoztatójukban, hogy "nem önálló tevékenységből származó jövedelem" majd azt, hogy 10%-os költséghányad alkalmazható. Erre írtam nekik, hogy akkor ez önálló tevékenység, különben nem lehet költséget elszámolni. Tehát ennyire képben vannak sajnos. Arra nem tudtak válaszolni, hogy egyéb közteher fizetési kötelezettség keletkezik-e magam után.
Biztosan nem kifizető Magyarországon, különben levonnák az SZJA-t is adóelőlegként. Elvileg az egyes projektek után adnak "kifizetési bizonylatot", abból derülne ki, hogy mit vonnak.
Jogilag viszont sántít nekem ez a megbízási szerződés. Egyrészt határozatlan időre szól, másrészt nettó összeg sosem szerepelhet a szerződésben. Szóval sajnos nem tudom, hogy mit vonnak és vonnak-e egyáltalán. De ha még magam után kellene eü járulékot, stb. számolgatni, akkor nem érné meg.

0 pont pont pont

Meg kell nézni a szerződésben lévő összeget megkapja-e ha nem mit vonnak?A legrosszabbat leírom: a bevétel 90%-a és annak a 87% lesz a jövedelem ez az szja alapja mivel -lehet- hogy ön fizeti a szochot ez az szja alap 15,5 %-a és ha a jövedelem - bevX90% - eléri a minbér 30%-át vagy napokra 30-ad részét biztositott lesz az még 18,5%-k ez az egyik véglet ezért nem mindegy hogy a cég fizet-e valamit az államnak....

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ