Fel kell tüntetnem a számlán, hogy közvetített szolgáltatást tartalmaz?

A jövőben szeretnék a környezettudatosság nevében minden megbízás után fát ültetni. Ezt egy magyar vagy külföldi szervezeten keresztül fogom megtenni, akik egy bizonyos összegért cserébe elültetnek egy fát a Föld valamely pontján (természetesen számlával igazoltan). Amennyiben ezt a szolgáltatásom részeként kínálom, vagy esetleg plusz összegért teszem megrendelhetővé, úgy fel kell tüntetnem a számlán, hogy az közvetített szolgáltatást tartalmaz?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Ez megvalosul?
közvetített szolgáltatás: a gazdálkodó által saját nevében vásárolt és a harmadik személlyel (a megrendelővel) kötött szerződés alapján, a szerződésben rögzített módon részben vagy egészben, de változatlan formában továbbértékesített (továbbszámlázott) szolgáltatás; közvetített szolgáltatásnál a gazdálkodó vevője és nyújtója is a szolgáltatásnak, a gazdálkodó a vásárolt szolgáltatást részben vagy egészben közvetíti úgy, hogy a megrendelővel kötött szerződésből a közvetítés lehetősége, a számlából a közvetítés ténye, vagyis az, hogy a gazdálkodó nemcsak a saját, hanem az általa vásárolt szolgáltatást is értékesíti változatlan formában, de nem feltétlenül változatlan áron, egyértelműen megállapítható;

2 pont pont pont

Ha plusz összegért cserébe kéri a vásárló a faültetést, akkor természetesen megvalósul, elvégre egy olyan szolgáltatásért fizet, amelyet én is más cégtől vásárolok meg.

Azonban ha ezt nem kéri, én akkor is minden megrendelés után alapértelmezetten elültetnék egy fát, de ilyenkor a termék tulajdonképp egészen más, ez csak egy amolyan plusz gesztus, ígéret. Ilyenkor is fel kell tüntetnem a számlán?

0 pont pont pont

irásbeli szerződés kell a megrendelővel aaban kell hívatkozni a közvetitett szolgáltatásra

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ