KATA, 40%, egyéb lehetőségek

Üdvüzletem!
KATÁ-s vagyok és szeretnék kicsit előre gondolkodni, ha aláírja Áder a 40%-os különadót.

Évi 7-8 millió a bevételem, zömmel egy kft.-től. (Tanácsadással foglalkozom, a multik kft.-vel kötnek szerződést, ev-vel ritkán), nem bújtatott foglalkoztatás, saját számítógépemmel, saját autóval és saját eszközökkel, sok esetben a saját lakásomban végzem a munkát, saját ízlésem szerint, én döntöm el, mikor és hogyan. Mostanában kezdenek más ügyfeleim is lenni, de egyelőre felfutóban (remélem), és csak alkalmi munkák, (más hasonló tanácsadással foglalkozó kft.-k, ev.-k, külföldi tanácsadó cég).

Milyen egyéb lehetőségeim vannak? Mert az holt ziher, hogy nem lesz annyi melóm, ha a cégnek 40%-ot kell utánam fizetni...

Mennyi lenne a minimum költségem havonta?
Le tudnék-e írni költségeket, ha mondjuk szja-s lennék? Ha igen, mit? (Szoftver, számítógép, benzin (nem céges a kocsim), egészségőr biztosítás, rezsi, ruházat (kosztüm, ing, munkavédelmi ruházat stb.?)
A magánszemélyként befizetett nyugdíj és egészségpénztári befizetések után tudnék-e valamit visszaigényelni (nincs munkahelyem, csak a vállalkozás)?

Illetve kötelező lenne-e akkor a könyvelő? Most megvagyok nélküle.

0 pont pont pont

6 válasz

Előre is köszönöm a válaszokat :)

0 pont pont pont

Előregondolkodni lehet de még minek majd ha kijön a jogszabály abból lehet dolgozni,könyvelő nem kötelező ha megy az egyszeres hipa,tb,szja,szocho,áfa,szkép stb. de ajánlott majd keresni egy könyvelőt azt megmondja mi a bevétel a jövedelem költség.

2 pont pont pont

Na erről ennyit
https://index.hu/gazdasag/2020/07/13/ader_janos_koltsegvetes_adok_kata_alairta/

0 pont pont pont

Ja aláírta a bajszos...Magyar cégnek számláz 40% a cég fizet,állami cégnek számláz nincs 40%.külföldi cégnek számláz Ön fizeti a 40%-ot
Röviden marad EV vállakozoi jöv adózás lehet költséget elszámolni például a ruha az nem munkavédelmi stb vagy altalány adózás 9% szja+15% osztalékadó+15,5Szocho+2% hipa meg az apró...vagy egyéni cég vagy egyszemélyes kft..

1 pont pont pont

szja-ból vissza lehet igényelni a magénszemélyként befizetett nyugdíj és egészségpénztéri befizetések 20%-t?

0 pont pont pont

Igen vissza csak legyen fizetendő szja

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ