Jegyértékesítés elszámolása

Van egy kft., jegyértékesítéssel foglalkozik, erről számviteli bizonylatot kap attól, akinek értékesít. Hogy könyveljem az adott ügyletet, ha a pénztárgépbe ütik be az értékesítésről az összeget és bankon utalják el az értékesített jegyek értékét? Az ügyletről jutalékot kap.

0 pont pont pont

3 válasz

Most akinek könyvelve lenne ő csak közvetit eladja a jegyeket ami nem az ővé?

0 pont pont pont

Ha a jegyértékesítés külön programon működik, gondolom akkor fog kapni egy elszámolási számlát a jegyértékesítő cégtől az eladott jegyek után mint jutalék, és fog kapni egy szoftver használati díjról is számlát.
Amiről amikor a programjukat letöltötték fizettek kauciót. A pénztárba beütött díj pénztárgépi bevétel. A bankon keresztül utalt bevétel, meg magánszemélynek számlázott értékesítés, így számlát kell kiállítani a banki teljesítés mellé. A bevétel a Kft-é aki jegyértékesítéssel foglalkozik. Amit a szerződés szerinti jegyértékesitő irodával kötött arról irtam fennt, hogy milyen számlákat fog kapni. Mivel a Kft nem annyiért kapja amennyiért eladja, ez benne van a szerződésben. Igy csak a haszon után keletkezik adóalapja.

0 pont pont pont

Megjegyzem a Kft-nek van könyvelője, feltétlenül beszélje meg vele, mert ő biztosan tudni fogja mit kell tenni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ