Le nem könyvelt számlák

Érdeklődnek, hogy a nagykereskedésben, vállalkozásom terhére, de igazából magáncélra vásárolt számlákat ha nem teszem be a könyvelésbe, annak van-e valamilyen következménye az új jogszabályok alapján?

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Andrea!

Sajnos a régiek alapján is lehetnek következményei. Ha a vállalkozásában nem teszi be a könyvelési anyagába, akkor az adóhivatal vélelmezheti, hogy a bevételei közé sem tette be, vagyis adóelkerülést követhetett el. Ennek ellenkezőjét Önnek kéne bizonyítani, ami nem lenne egy könnyű feladat. A jövőben bonyolítja a helyzetet, hogy a számlajelentések következtében könnyebben párosíthatóvá vállnak ezek a tételek. Ezért célszerű ezeket a számlákat a könyvelésbe betenni, majd a magánszemély részére továbbszámlázni.

2 pont pont pont

Koszonom a gyors valaszt. Ezek szerint szamlazzam tovabb magamnak? Hiszen sajat felhasznalasra vasarolnek nagyker aron.

0 pont pont pont

A nagyker. attól nagyker, hogy nem végfelhasználóként vásárolnak a cégek. A kisker. meg közvetlenül ad el
termékeket az üzletében akár magánszemélynek, akár cégnek. A kisker kiállítja a számlát, Csak akkor kérjen cégre, ha beteszi a könyvelésbe, mert ha magánszemélyre kéri a számlát, akkor nem számolhatja el ktg-ként.
Akkor az a cég áru, vagy tárgyi eszköz beszerzése lesz, amit leltározni kell ha évvégén megvan.
Az tao törvény nem engedi a részben magáncélra használható eszközök 100 %-ban való elszámolását.
Kérdezze meg a könyvelőjét mielőtt valami butaságot csinál.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ