PayPal számla katás adózónak

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy egy angliai cég a megrendelőm, havonta kéne nekik dolgoznom és PayPalon fizetnének. Én küldöm nekik az invoice-t és kifizetik és kész. Erről én hogyan tudok a NAV által is elfogadott számlát kiállítani? Le kell kérjem a bankszámlámra a pénzt, amit kifizettek, majd egy online számlázó programmal kiállítok róla egy számlát? Vagy a PayPal-os számlát is elfogadják majd az adóbevallásban? (Angol nyelvű számla.)

KATÁ-s vagyok egyébként.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget és a választ!!

0 pont pont pont

3 válasz

Elméletileg a paypal számlázójával kiállitott számla ha megfelel a magyar Áfa tv-nek jó lehet, de ott az ingyenes számlázó és az majd megteszi az adatszolgáltatást is mert majd 2021.01.01.-től ezeket is jelenteni kell.

2 pont pont pont

Fel kéne hívnom a 1819-et, hogy biztosra menjek? A könyvelő akivel például telefonon beszéltem azt mondta, hogy ő nem mer biztos választ adni és nem is tud, és azt javasolta, hogy hívjam fel a 18-19-et és az ÁFA részét kérdezzem, meg mert nem tudja, hogy ebben az esetben a magyar ÁFA érvényes-e vagy nem .. . (egyéni vállalkozóként, alanyi adómentesen, havonta 200-et meghaladó összegért kell számláznom egy angol cégnek, interneten keresztül nyújtott grafikai szolgáltatásért)

0 pont pont pont

Szerintem keressen egy másik könyvelőt, olyant aki az áfa törvényt napi szinten tudja. De nyugodtam megkérdezheti a 1819/1/4 mellékeit, készségesen áll a nav az Ön szolgálatára, de mivel Önnek nem ez a szakmája, így lehet nem megy sokra vele. A törvény nem tudása nem mentesít a felelősség alól, így jobb ha keres magának egy könyvelőt, mielőbb sok bírságot fizetne az államnak.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ