Vállalkozásforma és adózas

Szeretnék egy webáruházat indítani, ahol Kínából importált termékeket adnék el. A kérdésem az lenne, hogy mivel ez egy induló vállalkozás, hogyan tudom a legoptimálisabb formában kivitelezni ezt? Egyéni vállalkozóként, tételes költségelszámolást alkalmazva? Illetve áfakörösként kellene, vagy az nem feltétlenül szükséges?
Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel

0 pont pont pont

2 válasz

Vállalkozóvá kell válnia ami lehet egyéni vagy társas,de mindenképpen keressen egy könyvelőt mert sok mindent el kell dönteni,kiválasztani,beadni,bejelentkezni stb.

2 pont pont pont

Mivel 3. országból hoz be termékeket - értékhatártól függően -, nagy valószínűséggel vám és áfa kötelezettség keletkezik. Abban az esetben, ha alanyi mentes formát választ, áfafizetési kötelezettség még keletkezhet, csak levonási joga nem lesz. Fel kell mérni, hogy ez mekkora terhet jelentene, figyelembe véve az áfanyilvántartással járó plusz adminisztrációs terhet is. A vállalkozási jellege pedig több tényezőből állhat. Ezekről tényleg érdemes egyeztetni szakemberrel, aki elsősorban nem könyvelő, hanem adótanácsadó. Bár hajlamosak az emberek összemosni, de a két szakma nem ugyanaz.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ