Számla helyes kitöltése

Tisztelt Könyvelők!
Számla helyes kitöltésével kapcsolatban érdeklődöm. Adószámos magánszemélyként (AAM) ingatlant adok bérbe vállalkozásnak (kifizetőnek). A kézi számlatömbben (könyvelő "utasítása" szerint) eddig feltüntettem a levont szja előleg mértékét és összegét, amit a kifizető vallott és fizetett be, én az ezzel csökkentett összeget kaptam kézhez. A számla így nézett ki kb:

Bérleti díj 1 hó 10.000,-Ft 10.000,-Ft

levont szja előleg
10.000 x 0,9 x 0,15 = 1.350,- - 1.350,-Ft

végösszeg 10.000,-Ft

A számlázó programban készítendő számlán viszont nem tudom, hogyan kéne ezt jelezni, illetve kell-e. Ha külön tételként veszem fel az előleg összegét akkor a végösszeget csökkenti, ami nem helyes. Hogyan kell helyesen kitöltenem a számlát?

0 pont pont pont

3 válasz

A végösszeget csökkenti a levont/visszatartott szja, hiszen azt nem kapja a kezébe. Azaz mínusz számmal vigye fel a levont/visszatartott szja-t és a fizetendő a tényleges forint lesz, amit a kezébe kap, bérletidíjként. Tehát a végösszeg :8650,- FT lesz. Ettől, az Ön bevallásra kötelezett jövedelme a 10eFt lesz.

0 pont pont pont

A teljes összegről szóljon a számla nem kell jelezni a számlán ,a kifizetőnek tudnia kell mert nyilatkozott a magánszemély...

-1 pont pont pont
  • -1  ezzel vitatkoznék, mert a felvett Ft kell a szlán.
    2020.06.17. Tiszai Tímea

Kedves Edina!
A legutóbbi NAV állásfoglalás szerint, ha ez a bérbeadott ingatlan nem garázs, hanem lakás, vagy iroda, akkor nem kell számlaadatot szolgáltatnia adószámos magánszemélyként, ha nem jelentkezett be áfa körbe. Tegnapi NAv-os továbbképzési információ.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ