Külföldről hozott használt műszaki termékek

Üdvözlöm önöket!
Egy igen komplex kérdéssel fordulok önökhöz, de egyszerűbb, ha magát a folyamatot írom le :

Cégünk külföldről (Németországból és Csehországból) vásárolna kimondottan használt termékeket (tv, laptop, elektronika stb.)
Ezen termékek 30-60%-ig hibásak és túlnyomó része javíthatatlan.

Szeretnénk Magyarországon letelepíteni egy raktárat, illetve szerviz hátteret biztosítani nekik.
A megjavított használt cikket főként Romániában értékesítenénk, de itthon Magyarországon is.
Mi ilyenkor az eljárás? Milyen áfát kell fizetni használt, javított termékekre? Kell pl. a cseh cégnek magyar adószám? Csak a megjavított termék után kell valamit fizetni? A hibás, selejt áru ha donorként marad, azzal mi a teendő?

Tudom hirtelen így kicsit sok, de még így is maradnak kérdések.

Várva válaszukat!
Maradok tisztelettel,
Szilágyi Zoltán

1 pont pont pont

5 válasz

Ha viszonteladó van az árrés utáni adózás de fel kell keresni egy könyvelőt hogy pontosan megmondja az adózást.

0 pont pont pont

Köszönöm szépen a választ, egy adalék kimaradt, hogy a cég maga az cseh ! Mi itt az ő megbízásukra teszteljük és javítjuk a termékeket!

0 pont pont pont

Abból, amit leírt, több lehetőség is fennállhat. Ha a termékek javításra (összeszerelésre) kerülnek be Magyarországra, majd innen továbbmennek, akkor is más szabályok vannak, mint ha itt történne az értékesítés. Mivel több lehetőségről lehet szó, így érdemes lenne egy adótanácsadóval konzultálni. A könyvelő és az adótanácsadó nem ugyanaz a szakma. Ez nem az a terület, amellyel a könyvelők többsége napi szinten találkozna. Az adótanácsadónak pedig pont ez lenne a feladata, hogy erre megoldást ajánljon.

1 pont pont pont

Most akkor a cseh cég kicsoda?Egy külföldi székhelyű társaság akar Mo.on tevékenykedni fioktelepen vagy telephelyen vagy alapitva lesz egy magyar társaság és őszerez be a cseh cégtől?

0 pont pont pont

Igen a cseh cég szeretne itt fióktelepet létesíteni. A termékek használtak túlnyomó többségben. Elég nagy százalékban javíthatatlan, így csak donorként alkalmazható. Itt Magyarországon történne a tesztelés és a javítás.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ