Kötelező-e adószámot feltüntetni angliai üzleti partneremről számlázás során?

Szép napot!

KATÁ-s vállalkozóként távmunkában nyújtok mérnöki szolgáltatásokat. 2021-től a NAV felé jelentenem kell majd a kiállított számláimat. Ha nem magánszemélynek számlázok, akkor a vevő adószámát fel kell tüntetnem Azonban angliai partneremnek nincs adószáma, de cégként üzletelek vele, tehát a számlázást nem magánszemélyként kéri és átutaláskor is cégnév szerepel a tranzakción. A könyvelőm szerint 2021-től kötelező lesz adószámot feltüntetni, illetve most is már érdemes lenne, ha nem magánszemélynek számlázok. Illetve, ha nincs adószáma, akkor a cégnevet fel sem tüntethetem a számlán. Azonban ahogy írtam, a partneremnek nincs adószáma. Az ügyfelem így fogalmazott:

"The company, It's an investment, R&D company that spends money but does not generate income"

Ilyenkor mi a teendő?

Üdv,

Robi

0 pont pont pont

2 válasz

Nem kell a külföldinek az adószáma,jelenteni sem kell.

2 pont pont pont

Ezek szerint, az ügyfél úgy nevezett "sole trader" illetve nem éri al a regisztrációhoz szükséges bevételi határt.
Igy valószÍnűleg nem is regisztrálta magát az HMRC-vel. Amenyiben van a cégnek adószáma úgy a Brit törvények szerint kötelező feltüntetniük, amenyiben nincsen úgy éertelemszerűen nem kell. Viszont, utóbbi esetben nem is számolhat fel/el adót semmilyen mértékben a számlán. (Tüntethet fel még 0%-ost sem)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ